Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Fact-ο-Ιστορίες: H γκάφα της Sony.

To 1998 η Sony έβγαλε στην αγορά ένα μοντέλο κάμερας που είχε την δυνατότητα να "δεί" μέσα από ρούχα.


Διαφόρα ανάμεσα σε μια κανονική κάμερα και το
πολυσυζητημένο μοντελο της Sony.


Πώς έγινε αυτό;


Το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο εξωτερικά δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από τις υπόλοιπες κάμερες, έχει την λειτουργία "Νυκτερινής Όρασης" ή Nightvision στα αγγλικά. Όλα καλά... Μέχρι που κάποιος δοκίμασε να χρησιμοποιήσει την λειτουργία αυτή την μέρα, τότε ανακάλυψε ότι η κάμερα με την τεχνολογία υπέρυθρων ακτίνων(Infra-Red) που είχε μπορούσε να διαπεράσει το λεπτό στρώμα υφάσματος των σκούρων ρούχων και να αποκαλύψει το εσωτερικό.


Η Sony ανακαλύπτωντας το τί συμβαίνει άλλαξε τον τρόπο που λειτουργούσε το Nightvision, ώστε να μην καθιστάται δυνατόν για την κάμερα να διαπερνά τα ρούχα στο φώς της ημέρας. Όμως, το εμπόδιο αυτό κατάφερε να ξεπεραστεί καθώς κάποιοι με αλλαγές που κάναν στην κάμερα που είχαν αγοράσει, μπόρεσαν να επαναφέρουν την πολυπόθητη λειτουργία.


Η εταιρία, τότε, εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν ευθύνεται για αλλαγές που χρήστες κάνουν στην κάμερα και το θέμα έληξε. Βέβαια, εν έτει 2012 κάποιος που θέλει να προμηθευτεί μια τέτοια κάμερα μπορει!, αφού πωλούνται ακόμα σε ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Ebay.


Απανταχού ματάκηδες, υπάρχει ακόμα ελπίδα για σας!

Πηγές:
http://www.beknowledge.com/archives/article/in-1998-sony-mistakenly-sold-camcorders-that-had-the-technology-to-see-through-peoples-clothes

By FunFactsTeam with No comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...