Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ταινίες με τα καλύτερα special εφέ!

Καθ'όλη την πορεία του κινηματογράφου υπήρχαν ταινίες που προσέφεραν το κάτι παραπάνω σε ότι αφορά στα σπέσιαλ εφέ. Ήταν αυτές οι ταινίες που άλλαξαν τα δεδομένα για την εποχή τους και μας κάναν να μένουμε άφωνοι από την αληθοφάνεια τους.

Κατα χρονολογική σειρά:

Star Wars Episode IV: A New Hope (1977)


Η πρώτη ταινία της σειράς που προβλήθηκε στους κινηματογράφους. Παρόλο που τώρα μπορεί να μας φαίνεται πολυ ξεπερασμένη, η ταινία αυτή δημιούργησε νέα στανταρτ για τον σύγχρονο κινηματογράφο, αφού ο σκηνοθέτης George Lucas κατάφερε να παρουσιάσει το διάστημα έτσι όπως δεν το είχε δεί κανείς  μέχρι τότε, αλλά και τις χαρακτηριστικές μάχες με τα Lightsabers και τα Laserguns.

Saving Private Ryan (1998)



Πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου παρακολουθήσαμε τόσο αληθοφανείς σκηνές πολέμου. Η βασική πλοκή της ταινίας εκτυλίσσεται γύρω από την διάσωση του στρατιώτη Ράιαν, αλλά η σκήνη που πραγματικά καταλαβαίνουμε την σκληρή φύση του πολέμου είναι η εναρκτήρια, στην οποία είδαμε την απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας και την ρεαλιστικότατη αιματηρή μάχη μεταξύ των Συμμάχων και των Δυνάμεων του Άξονα.

Deep Impact (1998)



Ένας νεαρός αστρονόμος, που τον υποδυόταν ο Elijah Wood, ανακάλυπτει ότι ένας μετεωρίτης βρίσκεται σε πορεία πρόσκρουσης με την Γή.
Η ταινία μπορεί να μην ήταν η καλύτερη όλων των εποχών αλλά είχε σκηνές καθηλωτικές, όπως εκείνη που τα τεράστια κύματα τσουνάμι πλησίαζαν την πόλη της Νέας Υόρκης, και είναι ακόμα μια από τις ρεαλιστικότερες ταινίες που παρουσιάζουν μια καταστροφή παγκόσμιου βεληνεκούς.

Lord of the Rings: Return of the King (2003)







Μετά από δύο εξαιρετικές ταινίες, η τελευταία της τριλογίας ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Το υπερθέαμα που μας παρουσίασε ο Peter Jackson θα μείνει στην ιστόρια για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς είναι τα απίστευτα σκηνικά και εφέ της. Δεν θα γράψω περισσότερα γιατί λογικά τα ξέρετε ήδη... και όσοι δεν τα ξέρετε καλύτερα να τρέξετε για να τα δείτε!

Transformers (2007)



Τεράστια ρομπότ, επικές μάχες, αμέτρητες εκρήξεις και καταστροφή ολόκληρων πόλεων σαν να ήταν φτιαγμένες από τραπουλόχαρτα είναι μερικά από αυτά που έχει να μας προσφέρει η ταινία. Το σενάριο, κατά την αποψή μου και πολλών άλλων, δεν είναι και πολύ ενδιαφέρον, όμως τα σπέσιαλ εφέ της ταινίας ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για όλους τους θεατές.

Avatar (2009)



O James Cameron δημιούργησε την πιο εντυπωσιακή ταινία όλων των εποχών, σχετικά με τα γραφικά και τα εφέ, αλλάζοντας έτσι τον τρόπο που γυρίζονταν οι ταινίες μέχρι τότε. Το μπάτζετ, περίπου 237 εκ. δολλάρια,  δικαιολογεί την εξαιρετική ψηφιακή επεξεργασία που έγινε στα στούντιο της ταινίας και την έκανε την πιο πετυχημένη της ιστορίας, φέρνοντας στα ταμεία σχεδόν 3 δις δολλάρια.


Άλλες ταινίες που αξίζει να αναφερθούν:
Matrix
King Kong
District 9
Inception

By FunFactsTeam with No comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...