Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Όσα δεν ξέρατε για την Coca-Cola.

H Coca-Cola είναι, κατά γενική ομολογία, το πιο δημοφιλές και διαδεδομένο αναψυκτικό του κόσμου. Ας δούμε μερικές πληροφορίες που δεν ξέραμε γι'αυτό.




- To 3,1% όλων των αναψυκτικών και ποτών που καταναλώνονται καθημερινά είναι της Coca-Cola.
Περίπου 55 δις αναψυκτικά και ποτά πίνει ο παγκόσμιος πληθυσμός σε μια μέρα. Τα 1.700.000.000 ανήκουν στην εταιρία της Coca-Cola!


-H Coca-Cola παράγει τόσα πολλά διαφορετικά είδη αναψυκτικών, από σόδα μέχρι energy drinks και αναψυκτικά με βάση την σόγια, που θα ένας άνθρωπος θα χρειαζόταν 9 χρόνια για να τα δοκιμάσει όλα, αν έπινε ένα την ημέρα.

-Το logo είναι αναγνωρίσιμο από το 94% του πληθυσμού της γής και η ίδια η Coca-Cola αναφέρει πώς το όνομα της εταιρίας είναι η δέυτερη πιο αναγνωρίσμη λέξη σε παγκόσμιο επίπεδο με την λέξη "ΟΚ".

-Σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι κάθε άνθρωπος πίνει μια Coca-Cola, κατά μέσο όρο, κάθε 4 μέρες!

- Η εταιρία ξοδεύει περισσότερα χρήματα για διαφήμιση κάθε χρόνο απ'ότι η Microsoft και η Apple μαζί. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος της διαφήμισης για το 2010 ήταν 2,9 δις δολλάρια ένω της Microsoft 1.6 δις και της Apple 691 εκ.

-Οι κάτοικοι του Μεξικό είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί της Coca-Cola, καταναλώνοντας 665 αναψυκτικά ο καθένας στην διάρκεια ενός χρόνου. Η ετήσια κατάλωση ξεπερνά αυτήν των Αμερικανών, Βρετανών, Ινδών και Κινέζων μαζί!

-Υπάρχουν 33 εταιρίες παγκοσμίως που έχουν ετήσιο τζίρο πάνω από 1 δις δολλάρια, οι 15 από αυτές ανήκουν στην Coca-Cola.

By FunFactsTeam with No comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...